Gameloft inregistreaza Vanzari Record de 65.6 milioane € in primul trimestru al lui 2015, reprezentand o crestere de 17%

 

Gameloft inregistreaza Vanzari Record de 65.6 milioane € in primul trimestru al lui 2015, reprezentand o crestere de 17%

 

Gameloft, unul dintre liderii pietei de jocuri digitale si sociale, a anuntat rezultatele vanzarilor pentru primul trimestru al anului 2015, incheiat pe 31 martie.

“Vanzari solide inregistrate de jocurile din portofoliul deja existent, combinate cu o robusta linie de jocuri noi au permis veniturilor Gameloft o crestere semnificativa in primul trimestru al 2015. Progresul inregistrat de companie in ceea ce priveste monetizarea si lansarea constanta de jocuri noi incepe sa isi arate rezultatele,” a declarat Michel Guillemot, CEO al Gameloft. “Vom ramane pe o cale ascendenta si in urmatoarele trimestre prin livrarea constanta de jocuri noi si de succes pentru mobile.”

 

Detalii financiare

Vanzarile din Q1 au atins 65.6 milioane €, o crestere de 17% fata de anul trecut si una de 7% luand in calcul o rata de schimb constanta.

Comparand trimestru cu trimestru, vanzarile din Q1 2015 au crescut cu 9%.

Noile jocuri lansate in primele luni ale lui 2015 au contribuit cu 10% din vanzarile primului trimestru pe 2015.

Zona EMEA a generat 29% din vanzari, America de Nord, 29%, APAC, 26 si LATAM, 15%.

Numarul utilizatorilor activi lunar a fost in medie de 181 milioane, in crestere cu 7%.

Numarul utilizatorilor zilnici a fost in medie de 23 milioane, in crestere cu 10%.

Detalii despre produsele Gameloft

Conform App Annie’s Index, Gameloft a fost publisherul numarul 1 in ceea ce priveste numarul de download-uri pe iOS si Google Play combinate in ianuarie si februarie 2015.

Conform asteptarilor, Gameloft a lansat in primul trimestru al lui 2015 5 noi jocuri: Dragon Mania Legends®, Puzzle Pets, Immortal Odyssey, Age of Sparta si Dungeon Hunter™ 5.

Dungeon Hunter 5 a devenit jocul Gameloft ce a generat cele mai mari incasari in perioada lansarii.

Gameloft a lansat Battle Odyssey in aprilie si pregateste lansarea a inca trei sau patru jocuri pentru smartphone-uri pana la jumatatea lui 2015, incluzand un joc bazat pe iubita franciza Ice Age® a celor de la Twentieth Century Fox, Ice Age Avalanche.

Perspective financiare si de business

Gameloft se pregateste de lansarea a aproximativ 20 de noi jocuri pentru smartphone-uri pe an incepand cu 2015. In plus, indicatorii de performanta a jocurilor recent lansate indica o serioasa imbunatatire in monetizare in comparatie cu produse similare lansate in anii trecuti.

Compania a infiintat de asemenea propria agentie digitala de publicitate pentru a vinde cu succes pachetele de promovare disponibile in 27 dintre jocurile sale.

“Gameloft are o audienta masiva, branduri puternice, incasari solide, oportunitati de crestere si o situatie financiara sanatoasa. Continuam sa privim increzatori spre viitor,” a declarat Michel Guillemot.

Situatia vanzarilor grupului pentru cel de-al doilea trimestru al lui 2015 va fi publicata pe 28 iulie 2015.

Despre Gameloft

Lider pe piata dezvoltatorilor de jocuri pentru dispozitive mobile de ultima generatie, Gameloft are peste 6700 developeri in 30 de studiouri raspandite in intreaga lume. Cu 500 jocuri dezvoltate si marketate in 120 de tari, Gameloft a generat peste 1,7 miliarde download-uri pe tablete si telefoane incepand cu anul 2000. 20 de milioane de utilizatori acceseaza zilnic jocurile noastre descarcand in medie 2 milioane de jocuri noi pe zi. Gameloft opereaza propriile francize precum Asphalt®, Order & Chaos, Modern Combat sau Dungeon Hunter, dezvoltand in acelasi timp parteneriate cu detinatori majori de franchize precum Universal, Illumination Entertainment, Disney®, Marvel®, Hasbro®, Fox Digital Entertainment, Mattel® and Ferrari®.

Gameloft este listat pe NYSE Euronext Paris (Euronext: GFT.PA, Bloomberg: GFT FP, Reuters: GLFT.PA). Gameloft este tranzactionat OTC in SUA (sponsored Level 1 ADR ticker: GLOFY).

In studiourile Gameloft Romania din Bucuresti si Cluj activeaza peste 1200 de developeri ce au creat titluri de succes precum NOVA, NOVA 2, NOVA 3, Backstab, The Dark Knight Rises, Modern Combat 5, Starfront: Collision, Ferrari GT, Asphalt 5, Asphalt 6, Brothers in Arms 2: Global Front, Terminator: Salvation, Shrek Kart, Captain America 2, Blitz Brigade, Brothers in Arms 3 disponibile atat pentru dispozitive Apple iPhone, iPad, iPod si Android, cat si pentru tablete.

Din dorinta de a genera jocuri inovatoare si creative pentru tehnologii aflate intr-o rapida dezvoltare suntem constant in cautarea celor mai bune talente din domeniu.